13 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytin Kalite Belirleme ve Sayma Sistemi

V-Check Zeytin Kalite Belirleme Sistemi,  akıllı yazılımı sayesinde, birkaç saniye içerisinde kap içindeki zeytinlerin adet, ağırlık, skala değerlerini hatasız biçimde hesaplayabilir. Sistem, zeytin alım işlemlerinin klasik yöntemlere göre çok daha hızlı, daha doğru ve verimli bir şekilde yürümesini sağlamaktadır. Hassas tartısı, dayanıklı güneşliği, zeytin kapları ve üstün performanslı yazılımıyla bir bütün olarak kullanıcıya sunulan olan sistem, uzun ve yorucu geçen alım sezonu esnasında insan hatalarından oluşabilecek her türlü yanlış hesaplamanın önüne geçmektedir. KADE olarak hedefimiz, V-Check Zeytin Kalite Belirleme Sistemi ile görüntü işleme teknolojisini gıda sektöründe sokarak bir ilki başarmaktır.
                                 
                                                              Resim1 - Sistem genel görünümü
Zeytin alım sezonu kış aylarına denk geldiği için, sistem en zor hava şartlarında sorunsuz hizmet verebilecek şekilde tasarlanmıştır. Üretim esnasında yağmur, kar, dolu, çamur gibi yan etkilere son derece dayanıklı, kesinlikle paslanmayan, sağlık sertifikalı malzemeler kullanılmıştır. Bakımı zahmetsidir. Sistem için özel üretilen elektronik tartı, 1g hassasiyetli olup tercihen 1kg’a kadar olan ağırlıkları gösterebilir. Tartı göstergesi üzerindeki RS232 ve Ethernet çıkışları sayesinde cihaz, herhangi bir bilgisayar ağına bağlanabilir ve bu giriş/çıkışlara sahip diğer elektronik araçlar ile veri transferi yapabilir.

V-Check Zeytin Sayma Sisteminin kullanıcıya sağladığı en büyük avantajlardan biri de sunduğu kayıt özellikleridir. Sistem, zeytin sayımını hızlı bir biçimde yapabilmesinin yanında, sayım sonuçlarını istenilen şekilde kaydederek düzenli bir veritabanı oluşturulmasına ve zeytin alımları sırasında yapılabilecek olan her türlü hatanın sonradan gözden geçirilmesine olanak sağlar.
                                    
                                                                        Resim2 - Yazılım ana ekranı

Sistemi daha da ileriye taşımak adına; zeytin alım birimlerindeki diğer cihazlarla iletişim sağlayıp komple bir fiyatlandırma sistemi elde etmek mümkündür. Bu sayede, V-Check Zeytin Sayma Programı ile “SAY” komutu verdikten sonra çiftçiye ne kadar ödeme yapılacağı bilgisine ulaşılması sağlanır.
Sistem, 2009-2010 zeytin alım sezonunda, Türkiye’nin en büyük zeytin alıcısı konumundaki MARMARABİRLİK tarafından denenmiş ve onaylanmıştır. 14 alım merkezinde, zorlu kış şartlarında kullanılmasına rağmen cihaz ile hızlı, hatasız ve çok verimli sonuçlar elde edilmiştir.

1 yorum: